Bezelye haşlanmadan dondurucuya konur mu?
Bezelye yaz aylarında yetişir ve yaz aylarında bol miktarda tüketildikten sonra kış aylarında konserve bezelye en sağlıklı haliyle tüketilir. Hazırlanması oldukça kolay olan bezelye, hem pişirilerek hem de pişirilmeden derin dondurucuda saklanabilir.
Derin dondurucuda şoklama nasıl yapılır?
Ürün buzdolabında (+3 C’de) saklanırsa, gıdanın çekirdek sıcaklığı +3 C’ye düşürülür. Bu işleme ŞOK SOĞUTMA denir. Ürün dondurucuda (-18 °C’de) saklanırsa, gıdanın çekirdek sıcaklığı -18 °C’ye getirilerek dondurulur. Bu işleme ŞOK DONDURMA denir.
Bezelye buzluğa nasıl konur nefis yemek tarifleri?
Kabuklu bezelyelerin rengini korumak için önce 10 dakika kaynar suda haşlayıp sonra buzlu suda soğutuyoruz (süzgeçten geçiriyoruz). Daha sonra suyunu süzdürüp buzdolabı poşetine koyuyoruz. Dondurucuya koyuyoruz.
Sebzelerde şoklama nasıl yapılır?
Önce sebzeleri ayırın ve yıkayın. Daha sonra sebzeleri önce kaynar suya sonra da soğuk suya daldırın, böylece şok etkisi yaratıp sebzelerin daha taze kalmasını sağlayın. Dondurma işlemi tamamlandığında sebzelerin suyunu çekmesini bekleyin.
Bezelye nasıl şoklanır?
Dondurmak için bir tencerede su kaynatın. Tezgaha bir kase koyun ve içini soğuk su ve buzla doldurun. Önce, kabuklu bezelyeleri kaynar suya koyun ve 2 dakika demlenmeye bırakın. Sonra bir süzgeçle çıkarın, buzlu suya koyun ve 2 dakika bekletin.
Dondurulmuş bezelye haşlanır mı?
Dondurulmuş bezelyeleri ocakta pişirme Bezelyeleri dikkatlice poşetten kaynar suya dökün. Yavaşça karıştırın ve bezelyeleri pişirin. Bezelyeler büyük parçalar halinde birlikte donmuşsa, eşit şekilde pişmeleri için tahta bir kaşıkla ayırın. 2-3 dakika sonra bezelyeleri ocaktan alın.
Çiğ sebzeler buzluğa konur mu?
Çiğ sebzeleri dondurucuya koyabilir misiniz? Evet, birçok çiğ sebze dondurucuda saklanabilir.
Derin dondurucu şoklama kaç saat sürer?
Bitmiş dondurucu 4 saat boyunca dik tutulmalı ve fişi çekilmelidir. 4 saat sonra dondurucunuzu tekrar fişe takabilirsiniz, ancak yiyecek koymadan önce yine 12 saat daha beklemeniz gerekecektir.
Buzu çözülen bezelye tekrar dondurulur mu?
Dondurulmuş yiyecekler sadece çözülmeli ve hemen kullanılmalıdır. Çözülen yiyecekler asla tekrar dondurulmamalıdır. Aksi takdirde, içinde mikroorganizmalar üreyecek ve bir dahaki sefere tüketildiğinde gıda zehirlenmesine yol açabilir.
Taze bezelye dondurucuda ne kadar saklanabilir?
Hermetik olarak kapatılmış bezelyeleri ambalaj tarihi etiketiyle etiketleyin ve dondurucuda belirtilen alana koyun. Dondurulmuş bezelyelerinizi, üzerine koyduğunuz tarihten itibaren bir yıla kadar güvenle kullanabilirsiniz.
Bezelye kurutulur mu?
Kurutma işleminin sonunda bezelyeler tekrar konveyör bant üzerinde sınıflandırılır. Bu şekilde 100 kg bezelyeden 9-14 kg kuru bezelye elde edilir. Bezelyeler daha sonra kutu kurutucularda nem oranı %4’e ulaşana kadar kurutulur. Kuru tahılın depolama süresi daha uzundur.
Şoklama tekniği nedir?
Taze veya işlenmiş gıdaların mevcut sıcaklığından -18 °C’ye kadar hızla soğutulması işlemi olarak açıklanabilecek ŞOKLAMA, kısa bir süre içerisinde ortamdan muazzam miktarda enerji çekilmesi gerektiğinden, özel ekipmanların kullanılmasını gerektiren bir sistem gerektirmektedir.
Kışlık taze fasulye şoklama nasıl yapılır?
Dondurma yöntemi Yeşil fasulyeleri yıkayıp ayıkladıktan sonra derin bir tencerede su dolu bir şekilde haşlayın. Kaynayıp rengi değişmeye başlayınca bir süzgeç yardımıyla çıkarıp soğuk suda tutarak şoklayın.
Şoklama ne zaman yapılır?
Genellikle su kalitesine, kullanım yoğunluğuna ve hava koşullarına bağlı olarak belirlenir. Dondurma işlemi, suyun bulanıklığını, kötü kokuları veya renk değişimlerini düzeltmek veya önlemek için yapılabilir. Ayrıca havuzun yoğun kullanımı veya uzun süre güneşe maruz kalma sonrasında da önerilebilir.
Bezelye kabukları nasıl değerlendirilir?
Aslında bezelye baklaları besin açısından zengindir ve içerdikleri glutamat doğal bir lezzet arttırıcıdır. İsterseniz baklaları kaynatıp suyunu yemeklerinize ekleyebilirsiniz. Eğer sulu bir yemek hazırlıyorsanız, bunları bir iple bağlayıp yemeğe ekleyip daha sonra çıkarabilirsiniz.
Dondurulmuş bezelye bozulur mu?
Pişmiş bezelyeler dondurucuda veya buzdolabında ne kadar süre saklanmalıdır? Aşamalı depolama için özel olarak hazırlanan bezelyeler dondurucuda veya buzdolabında farklı sürelerde saklanabilir. Örneğin, bezelyeleri dondurucuda ortalama 1 yıl saklamak mümkündür.
Dondurulmuş bezelye tekrar dondurulur mu?
Dondurulmuş yiyecekler sadece çözülmeli ve hemen kullanılmalıdır. Çözülen yiyecekler asla tekrar dondurulmamalıdır. Aksi takdirde, içinde mikroorganizmalar üreyecek ve bir dahaki sefere tüketildiğinde gıda zehirlenmesine yol açabilir.
Pişmiş bezelye kaç günde bozulur?
Yemeklerinizin üzerine günün tarihini yazmayı unutmamalısınız, hatta unutkanlık durumunda dondurucuya veya buzdolabına koysanız bile. Hazırladığınız ve buzdolabında sakladığınız yemekleri tazeliğini kaybetmeden en fazla 2 gün içinde tüketmeye özen göstermelisiniz.