İran WhatsApp kullanıyor mu?
Birçok Batı mobil uygulaması gibi WhatsApp da İran, Kuzey Kore ve Suriye’de yasaklanmıştır. Son olarak geçen ay Çin, WhatsApp’ın yasak olduğu ülkeler listesine eklendi.
İranlılar hangi uygulamayı kullanıyor?
İranlılar hala çoğunlukla Instagram ve Telegram kullanıyor, WhatsApp’ı yedek olarak kullanıyor. Ayrıca düzinelerce yerel uygulama ve hizmet var.25 Temmuz 2023İranlılar hala çoğunlukla Instagram ve Telegram kullanıyor, WhatsApp’ı yedek olarak kullanıyor. Ayrıca düzinelerce yerel uygulama ve hizmet var.
İran’da sosyal medya yasak mı?
Hatta bazı konuların medyada tartışılması bile İran Yüksek Milli Güvenlik Konseyi tarafından açıkça yasaklanıyor.
WhatsApp hangi ülkelerde kullanılır?
Uygulamamız. 180’den fazla ülkede 2 milyardan fazla kişi, arkadaşları ve aileleriyle istedikleri zaman ve istedikleri yerde iletişim kurmak için WhatsApp’ı kullanıyor. WhatsApp ücretsizdir2 ve dünya çapındaki telefonlarda kullanılabilen basit, güvenli ve güvenilir bir mesajlaşma ve arama hizmeti sunar.
İran’da hangi sosyal medya kullanılıyor?
Ülkenin internet bant genişliğinin %60’ı bu uygulamayı kullanmaya ayrılmıştır. İran hükümetinin Viber ve Line gibi hizmetlere getirdiği kısıtlamalardan sonra İran halkı Telegram platformunu tercih etmeye başladı. Bu tercihin başlıca nedenlerinden biri güvenlik ve gizlilik endişeleridir.
WhatsApp arama özelliği hangi ülkelerde yasaktır?
Hangi ülkeler WhatsApp’ı yasaklıyor: Dünyada sadece dört ülke WhatsApp’ı tamamen yasakladı: Çin, Kuzey Kore, Suriye ve İran. Katar, Birleşik Arap Emirlikleri, Suudi Arabistan ve Mısır WhatsApp’ta sesli ve görüntülü aramaları yasaklıyor, ancak uygulamanın kendisini yasaklamıyor. Hangi ülkeler WhatsApp’ı yasaklıyor: Dünyada sadece dört ülke WhatsApp’ı tamamen yasakladı: Çin, Kuzey Kore, Suriye ve İran. Katar, Birleşik Arap Emirlikleri, Suudi Arabistan ve Mısır WhatsApp’ta sesli ve görüntülü aramaları yasaklıyor, ancak uygulamanın kendisini yasaklamıyor.
İran’da YouTube var mı?
YouTube yayınlarını engelleyen ülkeler Çin’de vatandaşlar birçok web sitesine erişimi engelledi. YouTube da bunlardan biri. Ülkede YouTube’a erişim 17 Ekim 2007’den beri yasak. Aynı şekilde İran’da da YouTube’a erişim 3 Aralık 2006’dan beri yasak.
İran’da telefon çekiyor mu?
İran’a gelen insanların en çok kullandığı yöntemlerden biri İran SIM kartı satın alıp seyahat boyunca kullanmaktır. Bu şekilde istediğiniz zaman internete bağlanabilirsiniz. Ayrıca örneğin Tahran metrosunda telefon çekmektedir.
İranda Telegram var mı?
İranlı. Telegram, ülkede daha iyi ekonomik adalet talebiyle bir yıl önce yapılan protestoların ardından 2018’den beri İran’da engellendi.
Instagram hangi ülkede yasak?
Dünyada sosyal medya platformlarına yasak getiren ülkelerin başında Kuzey Kore ve Çin geliyor. (ANKARA) – Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’nun (BTK) sosyal medya platformu Instagram’a erişimi engellemesi büyük tartışma yarattı.
İran’da Tinder var mı?
İran’da eş veya arkadaş bulmak için başka uygulamalar da var, özellikle en çok kullanılan Amerikan “Tinder” ancak “Hamdam” devlet tarafından kurulan ve onaylanan ilk eş arama platformu olacak.
İran’da hangi VPN çalışıyor?
İran için bir VPN arayanlar için en iyi tavsiyem ExpressVPN’dir. ExpressVPN, İran’da çalışan bir VPN programıdır. Çevrimiçi etkinliklerinizi güvence altına almak için üst düzey şifreleme kullanır ve gecikme olmadan sosyal medya platformlarını kullanmanıza olanak tanıyan hızlı bir küresel sunucu ağına sahiptir.
WhatsApp’ı hangi ülke çıkardı?
Tarih. 24 Ocak 2009’da Jan Koum, Kaliforniya’da WhatsApp’ı kurdu. Koum, “What’s up” gibi duyulduğu için hemen WhatsApp adını seçti ve bir ay sonra, doğum günü olan 24 Şubat 2009’da Kaliforniya’da WhatsApp Inc.’i kurdu. Ağustos ayında WhatsApp 2 piyasaya sürüldü.
Japonlar WhatsApp yerine ne kullanıyor?
LINE, 95 milyon aylık aktif kullanıcısıyla (2024 itibarıyla) Japonya’nın en popüler mesajlaşma uygulamasıdır. Yaklaşık 125,1 milyonluk Japonya nüfusunun %68’inden fazlasını kapsar. Başlıca özelliği “WhatsApp benzeri” mesajlaşma ve arama işlevidir. Ancak çıkartmalar gibi çeşitli diğer ilginç özelliklere de sahiptir. LINE, 95 milyon aylık aktif kullanıcısıyla (2024 itibarıyla) Japonya’nın en popüler mesajlaşma uygulamasıdır. Yaklaşık 125,1 milyonluk Japonya nüfusunun %68’inden fazlasını kapsar. Başlıca özelliği “WhatsApp benzeri” mesajlaşma ve arama işlevidir. Ancak çıkartmalar gibi çeşitli diğer ilginç özelliklere de sahiptir.
Line hangi ülkelerde kullanılıyor?
LINE, dünya çapında 224 milyondan fazla MAU ile Japonya, Tayvan, Tayland ve Endonezya’da yaygın olarak kullanılmaktadır. LINE, dünya çapında 224 milyondan fazla MAU ile Japonya, Tayvan, Tayland ve Endonezya’da yaygın olarak kullanılmaktadır.
İran’da hangi arama motoru kullanılıyor?
Yooz.ir (Farsça: یوز lit. Çita) İran merkezli bir arama motorudur. İran İletişim ve Bilgi Teknolojileri Bakanlığı’na göre; arama motorunun bir milyara kadar Farsça web sitesini destekleyebildiğini ve şu anda 1 milyardan fazla web sayfasını dizine eklediğini belirtmektedir.
WhatsApp’ı hangi ülke çıkardı?
Tarih. 24 Ocak 2009’da Jan Koum, Kaliforniya’da WhatsApp’ı kurdu. Koum, “What’s up” gibi duyulduğu için hemen WhatsApp adını seçti ve bir ay sonra, doğum günü olan 24 Şubat 2009’da Kaliforniya’da WhatsApp Inc.’i kurdu. Ağustos ayında WhatsApp 2 piyasaya sürüldü.
İran’da telefon çekiyor mu?
İran’a seyahat edenler için en yaygın yöntemlerden biri İran SIM kartı satın almak ve seyahat boyunca kullanmaktır. Bu şekilde istediğiniz zaman internete bağlanabilirsiniz. Ayrıca örneğin Tahran metrosunda telefon çekimi vardır.
WhatsApp yurtdışında çalışır mı?
Seyahatiniz sırasında kendi ülkenize ait bir SIM kart kullanırsanız, kendi ülkenizde kullandığınız numarayla WhatsApp’ı kullanmaya devam edebilirsiniz.