İçeriğe geç

Su Ile Kek Olur Mu

Süt yerine su ile kek olur mu?

Suyla hazırladığınız kekler için; limon kabuğu, portakal, çikolata, kakao ve vanilya kullanımı harika bir lezzet verecektir. Suyla hazırlanan keklerin bir diğer özelliği ise tazeliğini daha uzun süre korumasıdır. İçerisinde süt ürünleri bulunmadığı için raf ömrü daha da uzun olabilir.

Sütsüz kek kabarır mı?

Sütsüz. Kekin süt ürünleri içermemesi yumuşak olmasını engellemiyor. Bu sefer güzel keklerin gizli malzemesi olan su, yağ ve soda devreye giriyor. Kabartma tozunun etkisini artırmak için limon suyu kullanıyoruz. Kıvamı o kadar hoş ki yiyen herkes hayran kalacak.

Keke ne kadar su konur?

Suyla kek tarifi için malzemeler: 3 yumurta, 1 su bardağı su, 1 su bardağı toz şeker, 1 su bardağı sıvı yağ, 1 paket kabartma tozu, 1 paket vanilya, 1 paket kakao.

Kek pişerken su konur mu?

Kekinizi pişirirken fırına su dolu bir tepsi koyarsanız yumuşak bir kıvam elde edersiniz. Ayrıca katıların sıvılara oranı da çok önemlidir.

Evde süt yoksa yerine ne kullanılır?

En iyi alternatif Ayran’dır. Yoğurt, su eklenerek Ayran haline getirilir, bu da kıvamı ve yağ-su oranı bakımından süte benzediği için süte iyi bir alternatif olmasını sağlar. Ancak elbette burada da dikkat edilmesi gereken noktalar var. Ayranı iyice çırpmak ve sütlü bir kıvam elde etmek önemlidir.

Suda kek kaç dakikada pişer?

Büyük ocağa koyup kapağını bir bezle kapatıyoruz ki kekin üzerine su damlamasın. Su yüksek ateşte yaklaşık 5 dakika kadar kaynar. Su kaynadıktan sonra ateşi tamamen kısıp kaynamaya bırakıyoruz. Yaklaşık 45 – 50 dakika sonra kek hazır.

Kekte süt olmazsa ne olur?

Kek hamuruna kıvam ve lezzet katmak için su yerine süt kullanılabilir, ancak süt bulunmuyorsa yoğurt gibi başka bir alternatif de kullanılabilir.

Yoğurt olmadan kek yapılır mı?

En kolay kek tariflerinden biri! Süt veya yoğurt, kabarmasını engellemez. Su ve yağ, kekinize lezzetli bir doku kazandırmak için yeterlidir. İsterseniz kek karışımınızı kuru üzüm, ceviz ve fındık gibi farklı malzemelerle zenginleştirebilirsiniz.

Yoğurt ile kek olur mu?

Keklerde süt yerine yoğurt kullanılabilir mi? Yoğurt kullanırsanız, hafif nemli kıvamda, daha yoğun ve lezzetli kekler elde edersiniz.

Keki yumuşak yapan nedir?

Yumuşak kek yapmak için ipuçları Kekin yumuşak veya kuru olmasını sağlayan malzemeler süt, yoğurt ve yağ gibi doğal olarak nemli malzemelerdir. Yumuşak kek yapmanın püf noktaları doğru miktarda süt veya yoğurt ve yağ kullanmak ve pişirme süresini doğru ayarlamaktır. Daha az tereyağı olan bir kek normalden daha kuru ve sert olacaktır.

Kekin sünger gibi olması için ne yapmalı?

Pandispanya tarifinde dikkat etmeniz gereken noktalardan biri de yumurta ve şekeri yeterince çırpmaktır. Bu sayede kekiniz daha kabarık ve hafif olacaktır. Ayrıca cevizleri iri parçalara bölüp kek hamuruna ekleyerek kekinize lezzet katabilirsiniz.

Keke 2 paket kabartma tozu konur mu?

Kabartma tozuna 2 damla limon sıkarsanız uçar bile 🙂 Bunlar farklı ipuçları. Kabartma tozu sütlü kekler için çok iyidir ve ben genelde ikisini tercih ederim. Yoğurtla yaptığımda da aynı şekilde 1 tatlı kaşığı kabartma tozu kullanıyorum.

Sütsüz kek olur mu?

Herhangi bir kek tarifinde olduğu gibi, süt içermeyen bir kek için de yumurta ve şekerin çok iyi çırpılması gerekir. Un, kabartma tozu ve vanilyayı eleyip eklemek, undaki topakları parçalayacak, kekinizi daha kabarık hale getirecek ve kabartma tozu ve vanilyayı karışıma eşit şekilde dağıtacaktır.

Kekin sönmemesi için ne yapmak lazım?

Kekinizi fırından çıkarmadan önce fırın kapağını hafifçe açmalısınız. Fırını kapatın ve sıcaklığın yavaşça değişmesini izleyin. Kek piştikten sonra bir süre fırında bırakın. Bu şekilde kabaran kekinizin çökmemesini sağlarsınız.

Kekin unu az olursa ne olur?

Çok fazla un varsa kekiniz sert olur ve çok fazla kabarmaz. Çok az un varsa, kabardıktan sonra çöker! 4- Fırına koyduğunuz keki 25 dakika bekletin, bu yüzden fırın kapağını açıp kontrol etmenize gerek yok!

Kek yaparken süt yerine ne kullanabilirim?

Bazı süt ikameleri maden suyu, yoğurt, elma sirkesi, portakal suyu ve hindistan cevizi sütüdür. Yoğurt, kekinize nemli bir doku katabilir. Ayrıca, yoğurdun ekşi tadı da kekinizin lezzetini artırabilir.

Yoğurt olmadan kek yapılır mı?

En kolay kek tariflerinden biri! Süt veya yoğurt, kabarmasını engellemez. Su ve yağ, kekinize lezzetli bir doku kazandırmak için yeterlidir. İsterseniz kek karışımınızı kuru üzüm, ceviz ve fındık gibi farklı malzemelerle zenginleştirebilirsiniz.

Yoğurt suyu ile kek olur mu?

Doğal yoğurtlu kek tarifi için ipucu: Tüm malzemelerin oda sıcaklığında olduğundan emin olun. Yoğurt sulu bir kıvamda olmalıdır. Ne kadar çok yoğurt suyu eklerseniz, kekiniz o kadar yumuşak olur.

Kekin sünger gibi olması için ne yapmalı?

Pandispanya tarifinde dikkat etmeniz gereken noktalardan biri de yumurta ve şekeri yeterince çırpmaktır. Bu sayede kekiniz daha kabarık ve hafif olacaktır. Ayrıca cevizleri iri parçalara bölüp kek hamuruna ekleyerek kekinize lezzet katabilirsiniz.

Tavsiyeli Bağlantılar: Kolza Yağı Nasıl Yapılır

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir